Belföld

Nőtt a Raiffeisen Bank része az önkormányzati piacon

2003 végére a Raiffeisen Bank önkormányzati hitelállománya meghaladta a 36 milliárd forintot, ezzel részesedése az önkormányzati hitelek piacán megközelítette a 15 százalékot - jelentette be a helyi önkormányzatok fejlesztésére létrehozott, Municipium Magyarország Alapítvánnyal közösen tarott sajtótájékoztatón Keményné Koncz Ildikó, a Raiffeisen Bank Önkormányzati Főosztályának üzletágvezetője csütörtökön, Budapesten.

Az önkormányzati számlavezetés területén a Raiffeisen Bank 89 vezetett számlával elérte a 11 százalékos részesedést, míg a 2003 végi, 38 milliárd forintnyi önkormányzati betét 7 százalékos piaci részt biztosított számára. Tavaly jelentős mozgás volt tapasztalható az önkormányzati piacon – mondta Keményné Koncz Ildikó. A Raiffeisen Bank is elveszítette egy nagy ügyfelét – a Pest megyei önkormányzatot – , viszont három nagy megyei jogú városét meg tudta szerezni, közöttük a 65 milliárd forintos éves költségvetésű Szeged város önkormányzatét. Összességében tavaly tízzel tudta növelni önkormányzati partnereinek számát a bank.

Az önkormányzati piacon továbbra is az OTP Bank a legjelentősebb szereplő. Második a Raiffeisen Bank, s feljövőben a 450 kisebb önkormányzat számláját vezető takarékszövetkezeti szektor. Az önkormányzati hitelpiacon az OTP Bank részesedése 65 százalék körüli, 15 százalékot képvisel a Raiffeisen Bank és összesen 20 százalékon osztozik a CIB Bank, a Takarékbank, illetve az Erste Bank-Postabank páros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik