Belföld

Háromszoros túljelentkezés az uniós pályázatíró tanfolyamra

Három és félszer annyian jelentkeztek az uniós pályázatírók tanfolyamára, mint ahány helyet kínált a gazdasági minisztérium.

A vállalkozókat segítik majd a képzés után a szakemberek abban, hogy sikerrel pályázhassanak az uniós alapoknál. Persze, ki-ki maga is megírhatja a pályázatát, és választhat is – például a minisztérium honlapján közölt, regisztrált segítők közül.

Apatini Klára, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kis- és középvállalkozás-fejlesztés helyettes államtitkára a Magyar Rádióban elmondta: két célcsoportot jelöltek ki 50-50 százalékos részvételi lehetőséget biztosítva, egyfelől a kamarák, érdekszövetségek szakembereit, akiknek az lesz a funkciójuk, hogy ha a vállalkozó beesik az ottani helyi, megyei irodába és megkérdezi, hogy milyen pályázati lehetőség van az ő szakmájában, ehhez minden segítséget meg tudjanak adni, eligazítani, információt adni, ha kell, pályázati formanyomtatványokat rendelkezésére bocsátani.


A másik célcsoportot pedig kifejezetten azok a pályázatíró, szakértő cégek, tanácsadó cégek képezik, akik már eddig is pályázatírással foglalkoztak, és akik pályázatírásban fogják segíteni a kis- és középvállalkozásokat, hogy jobb minőségű pályázatok legyenek, elegendő pályázat legyen, hogy az uniós forrásokat az utolsó fillérig igénybe tudják venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik