Belföld

APEH: jogszerűek voltak Gyurcsány cégeinek megbízásai

Az adóhivatal véleménye szerint jogszerűen, közbeszerzési eljárással adtak megbízást a Perfekt Rt-nek szakmai kiadványok gondozására tavaly.

Az APEH közleményében Szijjártó Péter Fidesz-képviselő állítására reagált, amely szerint a Gyurcsány Ferenc sportminiszter egykori érdekeltségi körébe tartozó cég állami megbízásokat kapott, a többi között az APEH-tól.

A hivatal hangsúlyozza: a kifogásolt megbízást nyílt közbeszerzési eljárás előzte meg, amelyet 2003. január 15-én a Közbeszerzési Értesítőben hirdetett meg.

Gyurcsány perrel fenyeget

A Fidesz szerint a sportminiszter és az érdekeltségi körébe tartozó cégek több állami megbízást is kaptak a kormányváltás óta.

Gyurcsány Ferenc szerint rágalom, hogy korábbi érdekeltségébe tartozó cégek állami megbízásokat kaptak, ezért pert indít az ezt állító fideszes Szijjártó Péter ellen.

A sportminiszter szóvivője a Magyar Rádiónak elmondta, az ellenzéki politikus által példaként hozott Perfekt Rt.-t Gyurcsány Ferenc már 2002 augusztusában, még miniszterré választása előtt eladta. Az a cég pedig, amelynek Gyurcsány Ferenc ma is tulajdonosa, nem teljesít állami megrendeléseket – tette hozzá a miniszter szóvivője.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik