Belföld

Az AOL vesztesége ellenére is nyereséges a Time Warner

Film és kábel üzletágának sikerei miatt a Time Warner nyereséggel zárta negyedik negyedévét és 2003-as pénzügyi évét is, pedig az AOL divízió veszteségei tovább halmozódtak.

A média konglomerátum szerdán közzétett mérlegjelentése szerint a negyedik negyedév bevételei 6 százalékkal, 10,9 milliárd dollárra nőttek, az egy évvel korábbi 10,2 milliárdhoz képest. A december 31-én lezárult időszak nyeresége 638 millió dollár volt, szemben tavalyi 44,9 milliárddal, amit jórészt egy 44 milliárd dolláros nem készpénzes tétel okozott. Az egy részvényre átszámított eredmény 14 cent volt, mindössze 1 centtel kevesebb, mint az elemzői várakozás. Az üzemi eredmény a negyedévben 1,5 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 42,4 milliárdos veszteséggel.

A forgalom az AOL-t leszámítva minden szegmensben nőtt, ahol a bevétel 7 százalékkal, 2,16 milliárd dollárra esett vissza a tavalyi 2,32 milliárdról. Az internetszolgáltatónak 24,3 millió felhasználója volt 2003. december 30-én az USA-ban, 2,2 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban. A felhasználói szám Európában 6,4 millión lényegében stagnált.


A cég film divíziója 17 százalékkal növelte bevételét, többek között a Gyűrűk ura harmadik részének köszönhetően. A kábel ágazat forgalma 9 százalékkal nőtt a nagysebességű adatszolgáltatás telepítésének köszönhetően.


A 2003-as pénzügyi évben 6 százalékkal, 39,6 milliárd dollárra nőtt a bevétel. Az üzemi eredmény 8,5 milliárdra nőtt a 2002-es 35,8 milliárdos veszteségről, amit a 44 milliárdos kiadás terhelt.
A szerdán közzétett eredmények nem tartalmazták a zenei ágazat eredményeit, miután a DVD és CD gyártó-forgalmazó ágazatot eladták, és küszöbön áll a Warner Music Group eladása is.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik