Belföld

Bill Gates vagyonának csak töredékét hagyja gyermekeire

A világ leggazdagabb embere, Bill Gates 46 milliárd dolláros vagyonából csupán "morzsányit", 10 millió dollárt (2 milliárd 90 millió forintot) hagy örökül gyermekeire.

“Nem tartanám helyesnek, ha a gyermekeim túl sok pénzzel kezdenék az életet” – mondta a Microsoft számítástechnikai mamutvállalat egyik alapító atyja, Bill Gates a Metro című ingyenes párizsi napilapnak adott interjúban. “A gyermekeknek joguk van az egyenlő életkörülményekhez és lehetőségekhez, akárhol élnek” – jelentette ki Gates.

A “szoftver-főépítész” – ahogyan manapság nevezi magát – heti 50 órát dolgozik a Microsoft cégnél, ideje egy részét pedig jótékonysági alapítványának szenteli. “A feleségemmel együtt megvizsgáltuk, melyek azok az országok, ahol legkevésbé működik az egyenlőség az egészség, az oktatás és a kutatás területén (…) Én azt remélem, mindenki, aki nagy vagyonra tesz szert, meg fogja találni a módját, hogy visszaforgassa a pénzét a társadalom javára, és küzdjön az egyenlőtlenség ellen” – mondta Bill Gates.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik