Belföld

Még a héten eldől, hogy ki szervezi át a mentőket

Napokon belül dönt Kökény Mihály egészségügyi miniszter, ki vezeti majd az Országos Mentőszolgálatot - írja a Népszabadság. A tét a többmilliárdos adósságot felhalmozó szervezet „újraélesztése".

Ketten maradtak versenyben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatói posztjára kiírt pályázatban. Takács Zoltán, a Főnix SOS Rt. vezetője, illetve Korzenszky László, a szervezet jelenleg megbízott főigazgatója esélyes arra, hogy a jövőben irányítsa az állami mentést.

Egyelőre egyikük sem akart nyilatkozni arról, milyen intézkedési tervet dolgozott ki és adott be a minisztériumba. A két jelölt valószínűleg egészen másként képzeli az „újraélesztést”. Míg egyikük drasztikus átszervezésbe kezdene, addig a másik pályázó átalakításokkal képzeli a jövőt. A nagy változtatás – amelyet állítólag Takács Zoltán tervez – alapvetően az OMSZ szervezetét érintené: a hatalmas adminisztrációs hátteret szüntetné meg (a pályázati anyag szerint ugyanis ma minden hatodik dolgozó lényegében adminisztrációs munkát végez, csak a főigazgatóságon mintegy négyszázan dolgoznak). Az itt felszabaduló bértömeget ösztönzők formájában a mentésben közvetlenül részt vevő, kivonuló munkatársak kapnák meg. Az elképzelések szerint hét régióban viszont önálló szakmai vezetőket neveznének ki, akik tényleges döntési jogokat kapnának.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik