Belföld

Új, olcsóbb repülőjárat London és Budapest között

Új járatot indít Budapestről a londoni Gatwick repülőtérre a British Airways. A légitársaság új, immár harmadik járata Anglia második legnagyobb légikikötőjébe, a dél-londoni Gatwick repülőtérre közlekedik március 28-ától , a nyári menetrend kezdetétől kedd és szombat kivételével naponta. A már foglalható 3. járat bevezetésével egy időben eddigi legkedvezőbb londoni tarifáját publikálja ma a British Airways.

Az új, 29 000 forintos tarifa bevezetésével a légitársaság elsősorban fiatalok és olyan utazók számára kíván utazási lehetőséget biztosítani, akik korábban nem vagy csak ritkán engedhették meg maguknak a repülést. A 29 000 forintos, mostantól állandóan igénybe vehető tarifa bevezetésével egy időben, a British Airways a legalább kétnapos kint tartózkodási feltételt is eltörölte, tovább egyszerűsítve és elérhetőbbé téve ezzel az utazást Budapestről Londonba.

A British Airways Budapestről London Heathrow repülőtérre közlekedő napi két járata a 2003-as nyári szezonban rendkívül magas, mintegy 85 százalékos kapacitáskihasználtsággal üzemelt. Ez lehetővé és egyben szükségessé tette a kapacitás bővítését, 3. járat bevezetését. Az új, március 28-tól, a nyári menetrend kezdetétől, kedd és szombat kivételével Budapest Ferihegy 2B repülőtérről 18:20-kor induló járattal, az eddigi 14 helyett heti 19 járat teremt majd közvetlen összeköttetést Budapest és London között.

A járatsűrűség emelése mellett a British Airways magyar utazóközönsége számára a légitársaság új, 29.000 forintos tarifájának bevezetése teszi a brit fővárost az eddigieknél elérhetőbbé. Az új tarifa bevezetésével párhuzamosan megszűnik a korábbi 2 éjszakás kint tartózkodást előíró feltétel, így az utasok még akár indulásuk napján, felár megfizetése nélkül térhetnek vissza Londonból Budapestre.

„A harmadik járat és az új, állandóan elérhető 29 000 forintos tarifa bevezetésével légitársaságunk még több utazó számára kívánja Londont megfizethetővé és könnyen elérhetővé tenni – mondta Tuboly József, a British Airways kereskedelmi és marketing igazgatója. – A járatsűrűség emelésével és az új utazási kondíciók bevezetésével légitársaságunk nem titkolt célja az, hogy minőségi szolgáltatását kedvezőbb feltételekkel elérhetővé téve reális és versenyképes alternatívát biztosítson az olcsó légitársaságok néha megtévesztő ajánlataival szemben.”

A British Airways a 29.000 forintos tarifa bevezetésének hatására tavaszi hónapokban 2.000 új foglalásra, a 3. járat bevezetésének eredményeként pedig bevételeinek 10 százalékos bővülésére számít a 2004-es üzleti évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik