Belföld

Beperelte az ORFK-t az egyik móri gyanúsított

A móri bankrablással kapcsolatba hozott Horváth Szilárd beperelte az Országos Rendőr-főkapitányságot, személyiségi jogainak vélt megsértése miatt.

“A mai napig azt gondolják rólam, hogy én vagyok a móri mészáros.” Ezekkel a szavakkal próbálta ecsetelni Horváth Szilárd, hogy amiért a móri vérengzés után összefüggésbe hozták nevét a brutális gyilkosságokkal, máig nem tisztázódott a közvélemény előtt, hogy ehhez neki nem volt köze.

A Fővárosi Bíróságon zajlik az a személyiségi jogi per, amelyben a nagykanizsai fiatalember több tízmillió forintot követel az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Az indok az, hogy összefüggésbe hozták a másfél évvel ezelőtti móri esettel, pedig abban nem vett részt.

A rendőrség álláspontja szerint Horváth Szilárdot mindig csak úgy említették, mint aki összefüggésbe hozható a gyilkosságokkal. A fiatalember kitart amellett, hogy a családját is ért folyamatos zaklatások miatt jelentős, pénzben is kifejezhető kár érte. Azóta is rémálmai vannak, a börtönben pedig továbbra is szigorúbb elbánásban részesül.

A tényekhez tartozik egyébként, hogy még tavaly nyáron az ügyészség vádat emelet Horváth Szilárd ellen 15 zálogház kirablása, illetőleg egy 2000-ben, aljas indokból elkövetett gyilkosság miatt. Ezek gyanúja okán pedig már a móri vérengzés idején is keresték a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik