Belföld

Gyorsított bírósági eljárásban vonják felelősségre a zászlóégetőket

Gyorsított bírósági eljárásban történő felelősségre vonását kezdeményezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a két férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Tilos Rádió elleni tüntetésen izraeli zászlót égettek - közölte a rendőrség szerdán.

A BRFK közösség elleni izgatás bűntette és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Miklós 40 éves és M.Giorgo Richard 27 éves budapesti lakosok ellen, akik jelenleg előzetes letartóztatásban vannak – olvasható a rendőrség közleményében.

A dokumentum szerint a Tilos Rádió székháza előtt lezajlott demonstrációról beszerzett kép- és filmanyag elemzése alapján a nyomozók megállapították, hogy a felvételeken látható zászló elégetésével B. Miklós megalapozottan gyanúsítható, a férfit kedden elfogtak. A férfi elismerte, hogy a zászló elégetésében közreműködött, és felismerte a felvételeken azt a férfit aki az izraeli zászlót elégette. A nyomozók beazonosították M. Giorgo Richard 27 éves budapesti lakost, akit ugyancsak elfogtak kedden.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást – őrizetbe vételük mellett – a BRFK Vizsgálati Főosztálya folytatja le, a vizsgálók kezdeményezték a két gyanúsított gyorsított bírósági eljárás keretében történő meghallgatását – áll a közlésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik