Belföld

Hírözön – húsz százalékkal több hír az interneten

A magyar internetezők tavaly mintegy félmillió hírből válogathattak – derül ki a Hírkereső online hírgyűjtő oldal statisztikáiból. Ez bő húsz százalékkal több, mint tavaly - olvasható a Magyar Hírlapban.

A Hírkereső ugyan nem figyeli az összes hazai híroldalt, de a 41 portál 59 rovatának hírei alapján készült összesítés meglehetősen alaposnak tekinthető, különösen, hogy a legismertebb internetes magazinok, mint az Index, az Origo, a Korridor, valamint számos nyomtatott sajtótermék, köztük valamennyi országos napi- és számos hetilap, de még a Magyar Rádió és a Hírtévé weboldalának adatai is szerepelnek az összesítésben.

A statisztikából kiderül, hogy a tavalyelőtti 362 977 után tavaly 446 207 hírt akasztottak ki a webre az online szerkesztőségek.

Persze egy ilyen összesítés nem szolgál adatokkal a hírek, cikkek, elemzések, közlemények tartalmával, hosszával kapcsolatban, s az sem derül ki belőle, egy-egy hír hány weboldalon lát napvilágot akár úgy, hogy a lap előfizetett valamelyik hírügynökség szolgáltatására, akár úgy, hogy az élelmes szerkesztők vagy újságírók szabad forrásként használják fel a másutt megjelent anyagokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik