Belföld

Fonyódon lesz idén az EFOTT

Az idén Fonyód ad otthont az Egyetemisták, Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT). A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) EFOTT bizottságának döntéséről a szervezet elnöke szerdán tájékoztatta az MTI-t.

“A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által a 2004. évi EFOTT megrendezésre kiírt pályázatra négy pályamunka érkezett be” – tartalmazza Barthel-Rúzsa Zsolt, HÖOK elnök közleménye. A 29. EFOTT megrendezésére kiírt pályázatot a Játék-Mester Élményprogram Kft. nyerte, az elnök közlése szerint a szervezet programjai kötődtek leginkább az uniós csatlakozáshoz.

Pályázatot nyújtott még be: a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület, az Unikultur 2000 Kft., és a Kecskeméti Főiskola Hallgatói Önkormányzata. Barthel-Rúzsa Zsolt írásos tájékoztatója szerint mind a négy pályázat megfelelt a formai kritériumoknak, és kiemelkedő szakmai munkáról tanúskodott.

A hallgatói szervezet vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az elvárások között szerepelt, hogy a pályázók közéleti, kulturális, turisztikai és zenei programokat egyaránt kínáljanak az odalátogatóknak. Megjegyezte: Balaton-parti település még soha nem adott otthont EFOTT rendezvénynek. A rendezvényt a pályázó saját forrásból finanszírozza.

Barthel-Rúzsa Zsolt közlése szerint tavaly mintegy 25-30 ezer vendégéjszakát töltöttek el a diákok az EFOTT-on, s az idén is legalább hasonló részvételre számítanak a várhatóan július 21-25. között tartandó ifjúsági találkozón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik