Belföld

Rendkívüli járatokat indít szilveszterkor a BKV

Szilveszterkor rendkívüli járatokat indít és gyakrabban közlekedteti szokásos éjszakai autóbuszait a BKV Rt. Rendkívüli járat indul 973-as jelzéssel a XI. kerületi Bornemissza térről a XV. kerületi Újpalotára. A 21 óra 05 perctől, negyedóránként közlekedő autóbusz a 7-es és a gyors 73-as autóbuszvonalán közlekedik - tájékoztatott.

A pestlőrinci Béke térről Pestimre központig a 193É jelzésű autóbusz szállítja az utasokat. Az Örs vezér térről Kispest Határ útig a 85É számú busszal, a Kosztolányi Dezső térről az őrmezői lakótelepre a 41-es rendkívüli éjszakai buszjárattal juthatnak el az utasok. Mindhárom járat éjféltől hajnali négyig közlekedik.

Ezen kívül a szokástól eltérően éjszakai járatként is közlekedtetik a 11-es, 22-es, 30-as, 32-es, 105-ös és 126-ös autóbuszokat, valamint a 81-es trolibuszt. A fogaskerekű éjféltől óránként szállít utasokat. A Nagykörúton éjszaka autóbuszok helyett a jóval nagyobb befogadóképességű 6-os villamosokat közlekedtetik. A szerelvények 10 percenként követik egymást.

A millenniumi földalattit 18 órától autóbuszok pótolják. A metrójáratok azonban a szokásos hétköznapi zárásig, 23 óra 10 percig szállítják az utasokat. Január 1-jén napközben munkaszüneti menetrend szerint közlekednek a járművek – közölte a fődiszpécser.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik