Belföld

Mónika miatt sötétül el az RTL Klub

A műsorszolgáltatás összesen csaknem kétórás felfüggesztésére kötelezte az RTL Klubot az ORTT, amiért a televíziós csatorna Mónika című műsorának több adása megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény kiskorúak védelmét célzó rendelkezéseit.

A csatorna műsorszolgáltatását hétfőn 17 óra 10 perctől 20 percre, majd 17 óra 30 perctől 90 percre köteles felfüggeszteni – tartalmazza az állásfoglalás. Az ORTT csütörtöki döntése értelmében a televíziós csatorna Mónika című műsorának 2003. szeptember 8-i és december 2-i adása megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény kiskorúak személyiségfejlődésének védelmét célzó rendelkezéseit. A testület azzal indokolta állásfoglalását, hogy a televízió “a 16 éven aluliak fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására alkalmas műsorszámot” nem este kilenc és hajnali öt óra között tűzte műsorára, illetve a szeptember 10-i adásban a korhatári besorolást jelző piktogram nem volt az adás ideje alatt végig látható. Az ORTT ezért a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát egy alkalommal 20 percre felfüggeszti, amelyet december 22-én 17 óra 10 perctől kell végrehajtani.

Szintén december 22-én egy alkalommal 90 percre felfüggeszti az ORTT a csatorna műsorszolgáltatási jogát 17 óra 30 perctől. A testület ezt a Mónika című műsor december 1-i adása miatt tartja indokoltnak. Az ORTT állásfoglalása szerint a műsor megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény kiskorúak személyiségfejlődésének védelmét célzó rendelkezéseit, mivel “a 18 éven aluliak fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására alkalmas műsorszámot nem este tíz és hajnali öt óra között sugározta”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik