Belföld

Még három napig lehet bejelentkezni az EVA-körbe

16 milliárd forintot vártak, és majdnem ennek a duplája folyt be az egyszerűsített vállalkozói adóból. Aki ezután szeretné választani az EVA-t, annak már csak néhány napja van a tájékozódásra, és a bejelentésre. A határidő 22-e.

2004-re, akik az EVA szerint kívánnak adózni, azok közül csak azoknak kell most bejelentkezni, akik újonnan, most első ízben választják ezt az adózási módot, tehát akik már ebben az évben, 2003-ban is az EVA rendszerében adóznak, azoknak bejelentkezési kötelezettségük nincs – közölte Kristóf Andrásné, az Adóhivatal osztályvezetője.

Az eva-törvény úgy rendelkezik, hogy a bevételi határ 15 millió forint, akik ezt meghaladták 2003-ban, vagy meghaladják most, az év utolsó napjaiban, nekik ki kellett lépniük az EVA-körből. De törvénymódosítás következtében egy átmeneti szabály alapján, ha a bevételük a 15 milliót meghaladta, de a 25 milliót nem, akkor visszaléphetnek az EVA-körbe, 2004. január elsejével, de ehhez is bejelentésre van szükség most, december 22-ig. Természetesen, az erre rendszeresített nyomtatványon lehetett már december elsejétől bejelentkezni, illetve, akik nem kívánják 2004-ben ezt az adózási módot választani, kijelentkezni. A nyomtatvány az internetről is letölthető, és ügyfélszolgálatokon is beszerezhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik