Belföld

Sorozatos üzleti leszámolások Bulgáriában

A bolgár főváros immár rendszeresnek mondható leszámolások helyszíne volt ismét az elmúlt napokban. Szombaton annak a 24 éves Borisz Arszovnak a holttestét találták meg a szófiai rendőrök, aki annak a hat személynek az egyike volt, akiket a hatóságok egy fegyverkereskedő meggyilkolásával vádoltak. Pénteken halálra vertek egy pleveni kábítószerkereskedőt, november 27-én pedig egy gyanús ügyletekkel foglalkozó vállalkozót öltek meg Szófiában.

A 24 éves bolgár feltételezett bérgyilkos holttestét Szófia egyik elővárosában, Bojanában találták meg szombaton.

Arszovot a rendőrség korábban azzal gyanúsította, hogy tagja volt annak a bandának, amely Szófiában meggyilkolta idén augusztus 19-én Filip Najdenov-Fatikot, az egyik ismert bolgár fegyver- és drogkereskedőt. Najdenov-Fatikot fényes nappal lőtték le, amikor egy forgalmas fővárosi csomóponton haladt keresztül Mercedesével.

A vizsgálat jelenlegi állása szerint Najdenov-Fatik meggyilkolása kapcsolódhatott Ilija Pavlov lelövéséhez is. Pavlov Bulgária leggazdagabb embere volt, Fatik pedig az ő “féltestvérének” vallotta magát. Fatik akkor vette fel Pavlov apjának a nevét, amikor megszerezte a bolgár állampolgárságot.

Az Arszov-Fatik-Pavlov üggyel párhuzamosan is “zajlanak az események a bolgár alvilágban”: pénteken halálra vertek egy pleveni maffiózót, Velko Jordanovot, akit zsarolással és drogkereskedelemmel hoztak korábban összefüggésbe. A 35 éves Jordanov Plevenben halt meg. November 27-én, csütörtökön Rumen Martinovot gyilkolták meg, aki szintén gyanús ügyletekkel foglalkozott.

A novinite.com bolgár internetes lap szerint az események akár össze is függhetnek egymással, s ezt a hatóságok is sugalmazni engedik. A rendőrség szerint egyértelműen felerősödött a maffia tevékenysége Bulgáriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik