Belföld

Államtitoksértéssel vádolják Bácskait – a K&H-károsultak behajtókhoz fordulnak?

A K&H Equities Rt. egyes károsultjai azt tervezik, külföldi behajtóknak eladják a brókercéggel szemben fennálló követelésüket. Az ügyészség vádiratot nyújtott be a szervezett bűnözés főfelügyelője ellen - írja a Népszabadság.

A befektetőket képviselő ügyvédek korábban már kilátásba helyezték, hogy felszámolási eljárást indítanak a bank ellen, ha még a saját munkatársai által is jogosnak ítélt követeléseiket nem teljesíti. Egy másik befektetői kör jogi képviselője választott bírósági eljárás megindítását helyezte kilátásba, ha a bank nem fizet. A károsultak képviselői szerint a kifizetéseket nem a K&H magyarországi szakemberei és vezetői, inkább a belga tulajdonosok akadályozzák.

Több befektető azt fontolgatja, hogy – a többiekkel összefogva, de ha az nem sikerül, önállóan – eladja a bank által is elismert követelésüket olyan uniós vagy tengerentúli követeléskezelőknek, illetve pénzbehajtóknak, akik náluk hatékonyabban tudják érvényesíteni jogaikat a K&H tulajdonosaival szemben – írja a Népszabadság.

Ugyancsak a K&H-ügyhöz kapcsolódik a hír, hogy pénteken a Budapesti Katonai Ügyészség vádiratot nyújtott be a Főváros Bíróság Katonai Tanácsának Bácskai János dandártábornok, a szervezett bűnözés elleni igazgatóság felfüggesztett vezetője ellen. Bácskai és védője a távirati iroda híradásából tudta meg, hogy az ügyészség hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással és gondatlanságból elkövetett államtitoksértéssel vádolta.

Ajánlott videó