Belföld

Technológiai hivatal létrehozásáról döntött a kormány

A kormány elfogadta a Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal létrehozásáról, feladatairól, hatásköréről, szervezetéről és működéséről szóló előterjesztést - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.

“A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező, a kormány által irányított országos hatáskörű államigazgatási szerv, amely felett a felügyeleti jogot az oktatási miniszter gyakorolja” – mondta Gál J. Zoltán, hozzátéve, hogy a hivatal önállóan gazdálkodó, központi költségvetési szerv lesz. Feladatai közé sorolta a kormány tudomány-, technológia- és innovációpolitikájának kidolgozását, az ennek érvényesülését biztosító jogszabályok előkészítésében való részvételt, az e területen folyó nemzetközi és európai integrációs együttműködés szakmai feladatainak ellátását.


Gál J. Zoltán beszámolt arról, hogy a kormány módosítani kívánja a munkavédelemről szóló törvényt oly módon, hogy biztosítsa a munkáltatók működése során a munkavédelmi szakismeret teljes körű érvényesülését, beemelve a munkavédelmi szakképzettséghez kötött feladatok körébe a munkaegészségügyi szaktevékenységet. “Kibővíti a munkáltató munkavédelemmel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségét” – mondta a kormányszóvivő.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik