Belföld

Felfüggesztette a Brau-papírokra tett vételi ajánlatát az Amstel

Az Amstel Sörgyár Rt. Magyarország felfüggesztette a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. szavazati jogot biztosító elsőbbségi és törzsrészvényeire vonatkozó, vételi ajánlatát - tette közzé a BÉT honlapján a társaság pénteken.

Az indoklás szerint az Amstel november 24-én kapta meg azokat a keresetleveleket, amelyeket három különböző felperes nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz, kérve az ajánlatot jóváhagyó PSZÁF határozat bírósági felülvizsgálatát. Annak ellenére, hogy az Amstel álláspontja szerint az ajánlatot jóváhagyó PSZÁF határozat bírósági felülvizsgálata nem érinti az ajánlat lebonyolítását, az Amstel – annak érdekében, hogy hozzájáruljon a tőkepiac biztonságos működéséhez – felfüggeszti ajánlatát – áll az Amstel közleményében.


Az ajánlatot már elfogadó részvényesek kérhetik a lebonyolítót, hogy leadott részvényeiket szolgáltassa vissza részükre. A részvényesek erre vonatkozó kérelméig a leadott részvényeket letétként őrzik meg az ajánlati időszak újrakezdéséig. Az ajánlat elfogadására nyitva álló időszak újrakezdéséről az Amstel rendkívüli közleményben fog tájékoztatást adni.


A TEBÉSZ nyomására?

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) november 26-án emailben tájékoztatta az Amstel Rt.- Brau Rt – Raiffeisen Értékpapír Rt. triumvirátus  első számú vezetőit, hogy amennyiben az általuk is „részletesen ismert bírósági végzésnek megfelelően, azonnali hatállyal nem függesztik fel az Amstel Rt. által a Brau Rt-re tett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatos részvénybefogadást, illetve ezen tényt nem közlik a törvény által előírt hivatalos csatornákon és tovább folytatják a kisbefektetők szándékos félretájékoztatását és megtévesztését”, akkor büntetőfeljelentést fog tenni ellenük bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Mivel az Amstel Rt. a Magyar Tőkepiac november 28-ai  számában közzétette az ajánlat felfüggesztését, így a TEBÉSZ e feljelentés beadását egyenlőre elhalasztotta.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik