Belföld

A szlovák felügyelet 10 millió koronára büntette a Molt

A Mol megkapta a szlovák Pénzpiaci Felügyelet (ÚFT) határozatát, amelyben 10 millió szlovák korona bírságra akarják megbüntetni a magyar olajtársaságot azért, mert nem adta be időben a nyilvános vételi ajánlatát - mondta el az MTI-nek Ferencz I. Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója szerdán.

A Mol fellebbez az ítélet ellen, mivel a Mol tudomása szerint a szlovák jogszabályok nem írnak elő olyan tíz napos határidőt, amelyen belül a Mol köteles lett volna megtenni a kötelező ajánlatot. A Mol pénteken kapta meg a határozatot, amely nem jogerős, 15 napon belül lehet fellebbezést benyújtani.


A Mol Rt. november 25-én, vagyis kedden a szlovák Pénzügyi Piaci Felügyelet jóváhagyását követően nyilvános vételi ajánlatot tett a Slovnaft összes részvényére. Az ajánlati ár részvényenként 1379 szlovák korona. Az ajánlat időtartama a meghirdetéstől számított 60 nap. A szlovák Pénzpiaci Felügyelet (ÚFT) október végén hagyta jóvá a Mol Rt.-nek a Slovnaft-kisrészvények kötelező felvásárlására tett új árajánlatát.


A legnagyobb szlovák olajfinomító, a Slovnaft részvényeinek 70
százalékát birtokló Mol Rt. hosszú hónapokon át küzdött a kisrészvényesek érdekeit képviselő J and T nevű szlovák résztulajdonos társasággal, amely elfogadhatatlannak tartotta a Mol eredeti, 1200 koronás kötelező ajánlatát. A Mol viszont továbbra is szabálytalannak, tiltott manipulációnak tekinti a kisrészvényekből álló csomaghoz tartozó 202 ezer darab, március 20-án emelt áron eladott részvény értékesítését, ezért tovább keresi a jogorvoslat útját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik