Belföld

Székesfehérvár: a Sanmina költözik az IBM helyére

A Videoton Holding Rt. 3-5 éves megállapodást kötött a Sanmina-SCI magyarországi leányvállalatával az IBM székesfehérvári gyárának bezárásával megüresedett gyártócsarnokok hasznosítására - közölte az MTI-vel szerdán a Videoton Rt. vezérigazgató-helyettese.

Sinkó Ottó elmondta: a multinacionális cég tatabányai
leányvállalata számítógép összeszerelésre vette bérbe, és fokozatosan – két lépcsőben – hasznosítja a Videoton Ipari Parkban levő épületeket. Az üzemcsarnokok használatbavétele már megkezdődött, ahol a berendezkedést és a felfutási időszakot követően a tervek szerint számítógép összeszerelését végzik majd.

Sinkó Ottó emlékeztetett: az IBM 2002-2003-ban történt kivonulásával a Videoton az egyik legjelentősebb üzleti partnerét veszítette el, ami a cégnél “komoly üzleti volumen- és létszámcsökkenést eredményezett.” A gyárbezárás óta eltelt időszakot a Videoton arra használta, hogy a vállalatcsoport szerkezetét átalakítsa, illetve, fokozza az üzletszerző tevékenységét – tette hozzá.

Mint mondta, az utóbbi eredményként a vállalatcsoport létszáma az elmúlt három hónapban folyamatosan, mintegy 400-zal nőtt, és a Sanmina SCI-vel kötött megállapodás révén tovább bővül a Videoton Ipari Parkban betölthető munkahelyek száma.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik