Belföld

A Novell felvásárolta a SUSE Linuxot

A Novell a SUSE Linux felvásárlása révén az első olyan vállalat lesz a világon, amelyik Magyarországon is átfogó Linux rendszereket kínál a vállalati felhasználóknak - közölte Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Novell a SUSE Linuxot azért vásárolja meg, mert a társaságnak a nyílt forráskódú szoftverek területén szerzett tapasztalatát egyesíteni akarja hálózati és személyazonosság-kezelési megoldásaival. A felvásárlás révén a Novellnek lesz a világon a legtöbb linuxos szakértője, s ebből piaci előnyök is származnak majd.

“A Novell ugyanis világszerte elérhető műszaki és szellemi támogatást nyújt majd a Linux felhasználóknak” – mondat Szittya Tamás. A Novell a társaságot 210 millió dollár készpénzért vásárolja fel. Mivel az ügylethez a hatóságok és a részvényesek engedélye is szükséges, a Novell az első pénzügyi negyedév végére, 2004. januárjára tervezi a felvásárlás befejezését.

A SUSE Linux a Novell 100 százalékos leányvállalata lesz, s a mostani információk szerint megtartja szakmai önállóságát. A SUSE Linux nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban és Észak-Amerikában is az egyik legnagyobb vállalati Linux szállító.

Az 1992-ben alapított SUSE Linux a legnagyobb Linux kutató-fejlesztő csapattal rendelkező cég. A társaság vállalati felhasználásra kész szoftvereket és szolgáltatásokat kínál, amelyek a nyílt forráskód iránt elkötelezett közösség innovációs lehetőségeit használják ki. A magánkézben lévő vállalat központja Németországban, Nürnbergben található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik