Belföld

Detroit az USA legveszélyesebb városa

Ismét Detroit lett az Egyesült Államok legveszélyesebb városa, míg a legbiztonságosabb amerikai város címével már a negyedik esztendeje a New York állambeli Amherst büszkélkedhet egy évente megjelenő kiadvány szerint.

A Morgan Quitno Press kiadó és kutató társaság idei összesítése szerint százezer lakosra számítva a michigani Detroitban történik a legtöbb gyilkosság, nemi erőszak, rablás, súlyos testi sértés, betörés és autólopás a tíz éve rendszeresen vizsgált 350 amerikai város közül.

Detroit 1999 és 2000 között is a legveszélyesebb amerikai város volt, tavaly azonban St. Louis foglalta el a helyét. Az idén a veszélyességi sorrendben Detroitot a Missouri állambeli St. Louis, a georgiai Atlanta, a New Jersey állambeli Camden és a néhány éve még a legszomorúbb bűnözési statisztikát mutató Washington követi. A legbiztonságosabb ítélt város immár negyedik éve Amherst, mögötte a kaliforniai Mission Viejo és Simi Valley következik.

A Morgan Quitno Press az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) őszi statisztikai adatai alapján állítja össze kiadványát. Az összesítésbe azokat a 75 ezernél népesebb városokat veszik be, amelyek évente továbbítják bűnözési adataikat az FBI-nak az összehasonlítás alapjául szolgáló hat bűnözési kategóriában. A 416 oldalas könyv december 8-án jelenik meg, de a társaság honlapja előzetes ízelítőt kínál belőle.

A kansasi központú Morgan Quitno Press további négy statisztikai kiadványa az életminőség, az egészségügy, a bűnözés és az oktatás alapján rangsorolja évente az amerikai szövetségi államokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik