Belföld

Jánosi szerint Kovács jó lenne köztársasági elnöknek

Ha eljön az ideje, akkor javaslatként is meg lehetne fogalmazni, hogy Kovács László legyen a köztársaság elnöke - mondta Jánosi György szocialista politikus a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában.

Az Európai Unióban Magyarország köztársasági elnökének diplomatának is kell lennie – Jánosi ezért is tartaná alkalmasnak a jelenlegi külügyminisztert, az MSZP pártelnökét az államfői posztra. Szerinte Kovács László külügyminiszterként sokat tett Magyarország EU-csatlakozásáért, és akkor az ország egyik legnépszerűbb politikusa volt. Ezt a népszerűségét azonban pártelnökként nem őrizhette meg, hiszen ezzel a funkcióval több konfliktus vállalása jár együtt.


Jánosi György újságírói kérdésre megjegyezte: Kádár Jánost nem tartaná alkalmasnak – ha most élne – a köztársasági elnöki tisztségre. Tehát nem csupán a népszerűsége alapján, hanem alkalmassága miatt is megválaszthatónak tartja Kovács Lászlót köztársasági elnöknek.


Jánosi szerint egyébként a mai politikai helyzetben, a Fidesz botránypolitizálása idején, nem lehet konszenzusos személyiséget találni az államfői posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik