Belföld

Új kézben a Budapesti Nap

Kiszállt a Budapesti Nap fővárosi napilap működtetéséből az alapító Budapesti Piac Rt. – értesült a Világgazdaság. A lap azonban mégsem szűnik meg, ugyanis a Kárpáti Zoltán vezette új kiadó, a Budapesti Nap Kft. vállalta, hogy a jövőben – immár Mai Budapesti Nap címmel – megteremti a működési feltételeket.

Hegedűs István, a cég elnök-vezérigazgatója lapunknak elmondta: a Budapesti Piac Rt. a jövőben az ingyenes hirdetési újságaira, közte a múlt héten első alkalommal 140 ezer példányszámban megjelent Budapesti Piac Pluszra összpontosít.
Véleménye szerint a Budapesti Nap a tavaly őszi indulásától eltelt egyéves időszakban megtalálta a pozícióját és hangnemét, a társaság azonban mégsem vesz részt a hosszú távú működtetésében. A lap piaci bevezetését a Budapesti Piac Rt. két és fél éves eredményéből, körülbelül 2 milliárd forintból finanszírozta.

A lap új tulajdonosa a Budapest Nap Kft., amelyet a szerkesztőség és a kiadó tagjai alapítottak. Kárpáti Zoltán, a Budapesti Nap Kft.-ben 20 százalékos tulajdonhányaddal bíró felelős kiadó hangsúlyozta: a fejlesztési irány adott, de optimalizálni kell a működést. Elmondta azt is: a 18 ezer értékesített példányszámú lap finanszírozása jelenleg biztosított, de a hosszú távú működtetéshez szakmai befektetőt keresnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik