Belföld

Figyelmeztető sztrájk az ózdi Munkás Kft.-nél

Kétórás figyelmeztető sztrájk kezdődött hétfőn délután egy órakor a csaknem félezer dolgozót foglalkoztató ukrán érdekeltségű ózdi Finomhengermű Munkás Kft.-ben, ugyanis az érdekképviseletnek nem sikerült bérkérdésben egyezségre jutni a tulajdonossal - tájékoztatta az MTI-t a vasas szakszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei titkára.

Bodnár József elmondta: a társaságnál az idén még nem volt
béremelés, a kollektív szerződést a munkáltató korábban felmondta, és megszűnt a műszakpótlék is. Az új kollektív szerződést időközben megkötötték, a szakszervezet most béremelést, és a műszakpótlék visszaállítását követelte. Számításaik szerint ez a tulajdonosnak havonta mintegy 2,5
millió forint kiadást jelentene. Hozzátette: az érdekképviselet a legutolsó pillanatig folytatta a tárgyalásokat a cég ügyvezetésével, ám nem tudtak kompromisszumra jutni, ezért hétfő délután egy órakor kétórás figyelmeztető sztrájkba léptek a dolgozók. Az ózdi cégnél jelenleg munkásgyűlésen tájékoztatják a kohászokat a kialakult helyzetről, ezen döntenek arról, hogy mi legyen a következő lépés. A cégvezetés egyelőre nem nyilatkozott a kialakult helyzetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik