Belföld

Rejtő nem a csótányoktól, hanem a poloskáktól félt

A Népszabadság megtudta, mire hivatkozott Rejtő E. Tibor, a K&H szeptember óta letartóztatásban lévő volt vezetője, amikor az ügyészségtől azt kérte, helyezzék át az Aradi utcai rendőrségi fogdából büntetés-végrehajtási intézetbe.

A hivatalos indoklás szerint Rejtőt zavarták a zárkájában lévő csótányok. Ténylegesen azonban poloskáktól tartott. Az ügyészeknek azt mondta, fél a lehallgatástól. Továbbá azért tagadja meg a vallomástételt az ORFK nyomozói előtt, mert mindent, amit a rendőröknek elmond, azonnal kiszivárog a sajtónak, s emiatt veszélybe kerülhet a családja.

A K&H ügyfelei perre készülnek a bíróság ellen

Káruk megtérítéséért pert fontolgatnak a K & H Equities károsultjai, akiknek a számláit a rendőrség zároltatta.

A K&H Equitiesnél vélelmezett milliárdos sikkasztás károsultjai megelégelték a bank és a hatóságok késlekedését, s immár radikális lépésekre készülnek pénzük (vagy legalábbis a befektetett tőkéjük) visszaszerzése érdekében. Magyar György ügyvéd, a brókercég több kis- és nagybefektető károsultjának jogi képviselője közölte a K & H és az ügyfelek közti egyeztetést végző banki alkalmazottakkal, hogy elfogyott megbízói türelme. Amennyiben napokon belül nem születik döntés a bizonyítottan jogos követelések kifizetéséről, a megbízói portfóliószerződésének vonatkozó pontja szerint a Tőzsdefelügyelet mellett működő választott bírósághoz fordul jogorvoslatért, ahol három hónapon belül végrehajtható ítélet születhet.

Magyar elmondta: több ügyfele azt fontolgatja, hogy bírói, illetve államigazgatási jogkörben okozott kár címén beperlik a bíróságot és a rendőrséget, amiért olyan ügyfelek számláit is biztosítási intézkedés alá vonták, illetve zároltatták, akiket a nyomozás keretében csak tanúként hallgattak ki, és akiknek jogos követeléseik vannak a K & H-val, illetve annak brókercégével szemben.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik