Belföld

Megszűnik a Komáromi Sörgyár

A Brau Union Hungária Rt. és az Amstel Sörgyár Rt. integrációjának eredményeként jövő év tavaszától a termelést a Komáromi Sörgyárból a soproni és martfűi gyárakba helyezik át.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a gyártás mellett a két cég kereskedelmi szervezeteit is integrálják a tervek szerint 2004. január 1-jétől. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Amstel összes kereskedelmi tevékenysége átkerül a Brau Union Hungáriához. A vállalat Brau Union Hungária Rt. néven, soproni központtal működik tovább.


A kereskedelmi és logisztikai központot Budapesten, a Brau jelenlegi irodájában alakítják ki. A megszűnő komáromi gyár mintegy 150 alkalmazottjából több mint 50 fő számára munkalehetőséget kínálnak a soproni és martfűi gyárakban. A költözéshez, áttelepüléshez segítséget nyújt a cég. A többi alkalmazott számára egy átfogó szociális csomag kidolgozása van folyamatban. A juttatásokat tartalmazó csomag a közlemény szerint messze meghaladja a törvényileg előírt minimumot. A termelés koncentrálásáról való döntésben a piaci feltételek – beleértve a sörfogyasztás tíz évig tartó folyamatos csökkenése után a piac vártnál lassúbb javulását – játszottak közre – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!