Belföld

Berekesztették a brókerbizottság szerdai ülését

Nem fogadta el a napirendjét az Országgyűlés brókerbizottsága szerdai ülésén, így a testület nem folytathatta a munkát. A kormánypárti és az ellenzéki képviselők sajtótájékoztatókon értékelték a történteket.

A kiküldött napirendi javaslat szerint a testület vizsgálati ütemtervének megtárgyalása után folytatták volna a parlament által meghatározott kérdések tárgyalásának előkészítését.

Az ülésen Demeter Ervin (Fidesz) bizottsági elnök közölte: az ütemtervhez Tóth Károly és Wiener György szocialista képviselők módosító javaslatot nyújtottak be, a napirendhez azonban nem érkezett módosító javaslat. Mint mondta, a házszabály szerint a napirendről vita nélkül kell határozniuk. A kormánytöbbség viszont nem fogadta el a bizottsági elnök által javasolt napirendet.

Gulyás József (SZDSZ) a napirendi javaslat elutasítását indokolva a kormánypárti képviselők sajtótájékoztatóján – a házszabályt idézve – kijelentette: nincs olyan, hogy vita nélkül döntsenek a napirendről, sőt az ülés közben is lehetőség van változtatni rajta.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik