Belföld

Tovább nyomozna a rendőrség a Schlecht-ügyben

A rendőrség azt javasolja a Fővárosi Főügyészségnek, hogy rendeljen el nyomozást a már lezárt Schlecht-ügyben, ezért a szükséges iratokat átküldte a vádhatósághoz - közölte a rendőrség az MTI-vel. A

csütörtöki Népszabadságban megjelent, Egy fantommal kevesebb című cikkben közölt adatok miatt Gergényi Péter főkapitány utasítására vették elő az irattárból a már megszűntetett nyomozás iratait.

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság a mai napon az iratokat megküldte a Fővárosi Főügyészség részére a nyomozás újbóli elrendelésének javaslatával, és egyben javasolja, hogy a nyomozás elrendelése esetén illetékességből az Országos Rendőr-főkapitányság Pénzügyi Nyomozó Igazgatósága folytassa le az eljárást” – mondta a BRFK szóvivője az MTI-nek. Kozák László hozzátette, hogy A napilap a sajtóban “Fidesz-közeli” vállalkozásokként emlegetett ügy egyik szereplőjét, Weisz Józsefet szólaltatta meg, aki elmondta: 1995-ben ő továbbította faxon Kaya Ibrahim és Josip Tot útlevelének másolatát Tasnádi Zsolt vállalkozóhoz. A két külföldi állampolgár nevére kerülő cégek tartozásokat maguk mögött hagyva “fantomizálódtak” később.

A rendőrség 2001. szeptember 11-én szüntette meg a nyomozást Schlecht Csaba és ismeretlen társai ellen, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése. A BRFK Nyomozó Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt Schlecht Csaba és ismeretlen társai ellen, csődbűntett és adócsalás alapos gyanúja miatt Schlecht Csaba ellen folytatott nyomozást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik