Belföld

Nem akar lemondani a legfőbb ügyész

Nem kíván lemondani posztjáról a legfőbb ügyész, aki szerint a parlamentben nem szakmai, hanem politikai okok miatt szavazták le immár hatodszor. Polt Péter szerint kizárt, hogy feszültség legyen a rendőrség és az ügyészség között a K&H-ügy miatt, mert nincs két nyomozás. A legfőbb ügyész és Salgó László országos rendőrfőkapitány A szólás szabadsága című műsor vendége volt.

A beszélgetés apropóját az adta, hogy az ügyészség minden előzetes bejelentés nélkül elszállította a rendőrségi fogdából, és “saját fennhatósága alá helyezte” Rejtő E. Tibort, a K&H Bank volt vezérigazgatóját, a brókerbotrány egyik fő gyanúsítottját. A két szerv között jó ideje tartó huzakodásról Polt Péter és Salgó László külön-külön nyilatkozott a közszolgálati adónak.

Polt Péter szerint kizárt, hogy akár feszültség vagy vita legyen a rendőrség és az ügyészség között, mert nincs két nyomozás. “Egy nyomozás van, amelynek ura az ügyészség” – mondta Polt Péter, hozzátéve, hogy a K&H brókercégének ügyében indított nyomozás során tett ügyészségi lépések törvényességét senki nem vitatta.

Polt Péter a személyét ért politikai természetű támadások kapcsán a műsorban leszögezte: nem fontolgatja lemondását. Szavai szerint “ebből a székből csak méltósággal”, az arcot megőrizve lehet felállni, hogy mindenki lássa, ami történt, az törvényes volt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik