Belföld

Budapest: kevesebb turista, több vendégéjszaka

admin
admin

2003. 11. 10. 11:11

A főváros kereskedelmi szálláshelyein az idén január-szeptemberben 1,487 millió vendég szállt meg, 0,6 százalékponttal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A jelentés szerint a vendégéjszakák száma ugyanakkor 1 százalékkal 3,917 millióra nőtt. A főváros külföldi vendégeinek száma az első kilenc hónapban 1,227 millió volt, 1,7 százalékkal maradt el a bázistól, míg a belföldi vendégeké 5 százalékkal 259,5 ezerre nőtt. A vizsgált időszak utolsó hónapjában, szeptemberben az összesített vendégszám 9,1 százalékkal emelkedett a bázishoz képest.


Az idén január-szeptemberben Budapest légi és folyami határátkelőin 1,068 millió külföldi érkezett a fővárosba, számuk 1 százalékkal volt több, mint tavaly ilyenkor. Ezeken a határátkelőkön 588 ezer magyar állampolgár utazott külföldre, 9,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Pest megyében 2003 első kilenc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyeken megszállt vendégek száma 184 ezer volt, 3,7 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Szeptember hónapban, a fővároshoz hasonlóan, a megyében is nőtt a vendégforgalom.


A kilenc hónap folyamán a külföldi vendégek száma 1,3 százalékkal nőtt, a forgalom 64 százalékát kitevő belföldi vendégeké viszont 6,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A vizsgált időszakban a megye határállomásain keresztül 138 ezer külföldi vendég érkezett az országba, 24 százalékkal kevesebb az előző évinél. A magyar állampolgárok határátlépéseinek száma 13 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 189 ezret.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.