Belföld

2004-ben 450 millárd forint jut a versenyképesség javítására

A jövőre fejlesztésekre szánt 450 milliárd forint esélyt ad Magyarországnak arra, hogy a javuló világgazdasági környezetben a magyar gazdaság is fellendüljön, versenyképessége növekedjen, és le tudja hívni, illetve be tudja fogadni az uniós forrásokat - hangsúlyozta Kiss Péter kancelláriaminiszter a versenyképességről rendezett fórumon hétfőn Budapesten.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által rendezett Gazdasági Fórumon Kiss Péter hangsúlyozta, hogy a jövő évi költségvetési és adótörvények hozzájárulnak ahhoz, hogy az euró 2008-as tervezett bevezetéséhez szükséges kritériumoknak az ország megfeleljen. Ezt társadalmi oldalról az Országos Érdekegyeztető Tanácson született megállapodás is támogatja – tette hozzá.

Széles Gábor, az MGYOSZ elnöke a kis- és középvállalkozók erősítésén, fejlesztésén belül is felhívta a figyelmet a szolgáltatóipar, elsősorban a gyógyturizmus támogatására. A gyógyturizmus fejlesztését szerinte össze kell kapcsolni az egészségügyi reformmal, illetve a szállodafejlesztési programmal.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik