Belföld

Robbanások a szaúdi fővárosban – száz sebesült

Többen meghaltak és közel százan megsérültek, amikor robbanás történt a szaúdi főváros külföldiek által lakott negyedében vasárnapra virradó éjszaka. A hatóságok feltételezése szerint öngyilkos merénylő hajtotta végre a robbantásos akciót. A detonáció következtében több ház összedőlt - írja az origo.hu.

Pusztító erejű robbantást követtek el feltételezett terroristák vasárnapra virradó éjszaka a szaúdi fővárosban egy többségében arab származású külföldiek lakta negyedben – az MTI szerint. A detonáció következtében több személy életét vesztette és sokan megsebesültek.


A BBC szerint palesztin, szíriai és libanoni családok éltek elsősorban az érintett környéken. A halálos áldozatokat a brit hírforrás háromra teszi, de a szaúdi hatóságok egyelőre két halottról beszélnek.


A merénylet szombat éjfél körül történt a Rijád nyugati részén fekvő Muhajad városrészben, ahol többnyire arab nemzetiségű külföldi állampolgárok laknak, valamint néhány nyugati család – írja az MTI.

Diplomaták elmondása szerint éjfél körül egy nagyerejű robbanás rázta meg a környéket, amit rövidesen két kisebb detonáció követett. Előzőleg állítólag fegyveresek hatoltak be a negyedbe és tűzharcba bocsátkoztak a biztonsági őrökkel.


A BBC kiemeli, hogy a Ramadán, a muzulmánok legszentebb ünnepe idején történt a merénylet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik