Belföld

Öt budapesti szállodát vásárol az Erste

Az Ibis Centrum, az Ibis Emke, a Mercure Corona, a Mercure Buda és a Mercure Metropol szállodákat értékesítette az Accor-Pannonia Hotels, de azokat továbra is a cég üzemelteti - mondta David Sylberg, a Accor-Pannonia Hotels pénzügyi igazgatója.

Az igazgató pénzügyi adatokat az ügyletről, illetve az Accor Pannonia gazdálkodásáról üzleti érdekekre hivatkozva nem közölt. Az Erste Bank és a Sparkassen csoport ingatlan befektetési üzletága az Immorent pénteken közölte, hogy magyarországi leányvállalatán keresztül öt szállodát vásárolt meg 88 millió euró értékben.

A három négycsillagos és két háromcsillagos objektum mindegyike kiemelten jó elhelyezkedésű Budapesten, nemrégiben újították fel őket. Az Immorent közlése szerint a Pannonia Hotels-nek, az Accor csoport száz százalékos magyarországi leányvállalatának adja ki bérbe az ingatlanokat.

Korábban az Accor arról tájékoztatott, hogy a csoport már 21, 2-5 csillagos kategóriájú szállodát üzemeltet Magyarországon, ahol a Sofitel mellett a Novotel, Mercure, Ibis és Etap márkái is jelen vannak.

Az Accor-Pannonia tavaly 71 millió eurós üzleti forgalmat ért el, szemben az egy évvel korábbi 69 millió euróval. Az idei évre forintban számolva mintegy 8 százalékos visszaesésre számítottak júniusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik