Belföld

Részben már járható a Nyugati aluljáró

Most már csak a kormos falú folyosó és egy kis füstszag emlékeztet a péntek délelőtti tűzre, illetve a vasrácsok, amelyekkel még mindig le van zárva a terület, ahol az üzletsor van. Viszont az aluljáróba már beengedik az embereket.

A helyszínt biztosító rendőrök azt mondták, hogy a folyosó valószínűleg a hétvégén még le lesz zárva. Hátravan még a tűzoltói vizsgálat és a rendőrségi helyszínelés, aztán fertőtleníteni kell a területet és a levegő tisztaságát is ellenőrizni kell.

A tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter megerősítette, hogy öt sérült van, egyvalakinek a lába tört el, egy rendőr súlyos füstmérgezéssel, három ember pedig könnyebb füstmérgezéssel került kórházba. A tűz okát még vizsgálják. Az valószínű, hogy a kár tízmillió forint fölött lesz, de ezek még óvatos becslések.

– Több vízsugárral oltottuk a tüzet, a felmérési szakaszban hatalmas problémát jelentett a sűrű, fekete füst, hiszen a tűzoltók sem láttak át ezen. Legfeljebb annyival lehettek könnyebb helyzetben, hogy légzőkészülékben képesek voltak behatolni, azonban a felderítés folyamán nagy segítségünkre volt a hőkamera, amellyel sikerült behatárolni a tűz pontos helyszínét. Ez gyorsította a felderítési folyamatokat, és természetesen a helyszínre érkezésünket követően azonnal megkezdtük a személyek felkutatását is. Összesen 11 embert kellett az aluljáróból kimenekíteni, közülük öten kerültek kórházba – közölte Molnár Péter.

– A nagy aluljárót a bevásárlóközponttal összekötő folyosón egy bőrdíszműves üzletben keletkezett a tűz, ez terjedt át aztán a kirakodó standokra, illetve a további üzlethelyiségekre. Alapterületet tekintve mintegy 300 négyzetméter alapterületen pusztítottak a lángok.

A forgalom egyébként teljesen helyreállt, a metró és a villamosok is a szokott rendben járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik