Belföld

Megalakult az Antenna Hungária távközlési leányvállalata

Az Antenna Hungária (AH) csoporthoz tartozó Antenna Távközlési Rt. elnök-vezérigazgatója Dobozi Péter lett - közölte az Antenna Hungária Rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

Egyúttal megszűnt Dobozi Péter távközlési vezérigazgató-helyettesi pozícióra szóló megbízatása az Antenna Hungária Rt.-nél. Az AH igazgatósága az idén szeptember végén döntött arról, hogy a csoport távközlési tevékenységét kiszervezi egy leányvállalatba, az Antenna Távközlési Rt.-be, amely az AH három leányvállalatának összeolvadásával jött létre.


A 600 millió forint alaptőkéjű jogutód társaságot, az Antenna
Távközlési Rt.-t szeptemberben jegyezték be a Cégbíróságnál. Ezt követően az AH igazgatósága döntött arról, hogy 5,177 milliárd forinttal megemelik az Antenna Távközlési Rt. alaptőkéjét és döntött arról is, hogy mely eszközöket apportálják a cégbe. A távközlési leányvállalat tevékenységeinek végzéséhez szükséges eszközállomány egyrészt eszközapport, másrészt értékesítés útján kerül az Antenna Távközlési Rt.-be. Az átkerülő, összességében 10,73
milliárd forint piaci értékű eszközvagyon az AH azon eszközeiből áll össze, amelyek eddig is vagy az AH-n belüli távközlési ágazat tulajdonában, vagy jelentős hányadban az ágazat használatában voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik