Belföld

Magyar cégek csatlakoztak egy német szakmai szövetséghez

admin

2003. 11. 07. 09:40

Öt magyar gázipari szervezet csatlakozott Németország legjelentősebb gázszakmai szervezetéhez, a Német Gáz- és Vízszakmai Egyesülethez (DVGW). A tagságot tanúsító okmányokat csütörtökön írták alá Budapesten. A DVGW tagja lett a Gázszolgáltatók Egyesülete, a Magyar Bányászati Hivatal, a Magyar Műszaki Biztonsági Hivatal, a Magyar Épületgépészek Szövetsége, valamint a pécsi Gázközösség.

A csatlakozás lehetővé teszi a magyar gázipari szakma számára az európai szintű szakmai kapcsolatépítést, az iparág nemzetközi, élenjáró műszaki eredményeinek széles körű alkalmazását, a műszaki szabályozás továbbfejlesztését. A német egyesület magyar tagjainak is rendelkezésre bocsátja majd teljes know-how-ját, amely beépülhet a magyar tapasztalatok közé, segítve szakmai szinten Magyarország európai uniós csatlakozását.

A tanúsító dokumentumok aláírása alkalmából tartott ünnepségen Hatvani György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium energetikai ügyekért felelős helyettes államtitkára azt emelte ki: a DVGW célja az energiaszolgáltatás biztonságának és minőségének fejlesztése, ami egybeesik a magyar energiapolitika céljával. A helyettes államtitkár szerint a magyar energetikai cégeket tömörítő szervezetek számára jelentős lépés, hogy bekerülnek az EU szakmai véráramába.

Hatvani György szerint fontos lenne, hogy a magyar jogrend elismerje a szakmai önszabályozás jogosultságát, amely iránt a GKM nyitott. Helmut Haumann, a DVGW elnöke hangoztatta: gázszakma műszaki önszabályozása az államigazgatást tehermentesíti. Egyben a gázszolgáltatás biztonságosságának megteremtésével lehetővé teszi, hogy az iparág gazdaságosabbá, teljesítőképesebbé váljon.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.