Belföld

Csökkent a Zwack profitja

A Zwack Unicum Csoport 1,3 milliárd forint, a tavaly első háromnegyed évinél 27,5 százalékkal kevesebb adózás előtti eredményt ért el 2003 első kilenc hónapjában a pénteken közzé tett nemzetközi szabvány (IFRS) szerint konszolidált gyorsjelentés alapján.

A cég bruttó árbevétele az idei év első 9 hónapjában 17,283 milliárd forint volt, amely 1,2 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakáénál.

A gyorsjelentéséből kitűnik, hogy a csoport nettó árbevétele elérte a 11,732 milliárd forintot, ami kis mértékben, 1,6 százalékkal haladja meg a bázis időszakét. Az export árbevétel 616 millió forintot tett ki szeptember 30-ig, ami 3,8 százalékos csökkenés a tavalyi év első 9 hónapjához képest.

A jelentés szerint a társaság terveihez képest pedig 10 százalékot meghaladó elmaradást mutat az adózás előtti eredmény. Ezt elsődlegesen előrehozott marketing ráfordításokkal, valamint az értékesítés erősödő szezonális jellegével magyarázza a gyorsjelentés.

A belföldi értékesítés stagnált, ezen belül is a saját termelésű minőségi termékek árbevétele kis mértékben emelkedett, míg a kommersz termékek forgalma közel 10 százalékkal csökkent. Ezen a szegmensen belül az import égetett szeszes italok forgalma mérséklődött, míg a bor üzletág értékesítése emelkedett a bázishoz képest.

Beruházásokra a cég 412 millió forintot költött. A cégcsoport alkalmazottainak száma 319, a múlt év szeptember 30-án 343 volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik