Belföld

Budapest a 60. helyen áll a világ irodabérleti listáján

admin
admin

2003. 11. 07. 08:56

A legdrágább irodák továbbra is London West End városrészében találhatók, ahol az éves bérleti költség 1.400 euró négyzetméterenként - közölte a CB Richard Ellis ingatlancég.

Budapest a 60. helyen szerepel a listán, az éves átlagos bérleti költség 265 euró négyzetméterenként. Közép- és Kelet-Európában a bérleti díjak rangsorában Budapestet a 26. helyen lévő Varsó, a 47. helyet elfoglaló Prága, illetve a 49. helyre rangsorolt Bécs előzi meg.

A CB Richard Ellis felmérésében öt kontinens 158 irodának otthont adó városrésze szerepel. A felmérés második helyén ugyancsak londoni városrész, a City szerepel, ahol az éves bérleti költség 1.089 euró. Harmadik helyen Tokió belváros központja szerepelt 1.076 euró éves bérleti díjjal. A felmérés megállapítja, hogy Közép- és Kelet-Európában az ingatlan költségek valamelyest emelkedtek. Budapest a tavalyi 65. helyről a 60. helyre lépett elő.

A Közép- és Kelet-Európai Befektetői Piaci Index Tájékoztató (KKE Befektetői PIT) megállapítása szerint a térségben végbe ment befektetési ügyletek többsége irodákkal volt kapcsolatos, míg a második helyen a kiskereskedelmi, a 3. helyen pedig az ipari ingatlanok állnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.