Belföld

Budapest a 60. helyen áll a világ irodabérleti listáján

A legdrágább irodák továbbra is London West End városrészében találhatók, ahol az éves bérleti költség 1.400 euró négyzetméterenként - közölte a CB Richard Ellis ingatlancég.

Budapest a 60. helyen szerepel a listán, az éves átlagos bérleti költség 265 euró négyzetméterenként. Közép- és Kelet-Európában a bérleti díjak rangsorában Budapestet a 26. helyen lévő Varsó, a 47. helyet elfoglaló Prága, illetve a 49. helyre rangsorolt Bécs előzi meg.

A CB Richard Ellis felmérésében öt kontinens 158 irodának otthont adó városrésze szerepel. A felmérés második helyén ugyancsak londoni városrész, a City szerepel, ahol az éves bérleti költség 1.089 euró. Harmadik helyen Tokió belváros központja szerepelt 1.076 euró éves bérleti díjjal. A felmérés megállapítja, hogy Közép- és Kelet-Európában az ingatlan költségek valamelyest emelkedtek. Budapest a tavalyi 65. helyről a 60. helyre lépett elő.

A Közép- és Kelet-Európai Befektetői Piaci Index Tájékoztató (KKE Befektetői PIT) megállapítása szerint a térségben végbe ment befektetési ügyletek többsége irodákkal volt kapcsolatos, míg a második helyen a kiskereskedelmi, a 3. helyen pedig az ipari ingatlanok állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik