Belföld

További vezetőcserék lehetnek a Pannonplastnál

A Pannonplastnál minél hamarabb el kell fogadni a vállalat új stratégiai tervét, hogy növekedési pályára álljon a cég - mondta Molnár László, a cég igazgatósági tagja csütörtökön.

Molnár László, akit a CA alapkezelő javaslatára választottak igazgatósági taggá a Pannonplast novemberi rendkívüli közgyűlésén úgy látja, hogy a Pannonplastnál költségcsökkentési programot is végre kell hajtani, és a létszám csökkentésére is szükség lehet. Az igazgatósági tag szerint további vezetőcserék is elképzelhetők a cégnél, azonban az elnök-vezérigazgatói teendőket Illéssy János látja majd el.

Illéssy János, a rendkívüli közgyűlés előtt vezérigazgató volt, majd az új összetételű igazgatóság őt választotta elnökévé is, miután a korábbi elnök Fehér Erzsébet kiszorult az igazgatóságból.

Molnár László elmondta: az alapkezelők mint tulajdonosok a részvény árfolyamának növelését tartják szem előtt. Az új igazgatóság tevékenysége akkor lesz jó, ha jövő áprilisig sikerül a részvények árfolyamát 2.000-2.500 forintra emelni. Ez a többi tulajdonosnak, így az igazgatóságból kiszorult Brittonnak és Karsai Holdingnak is érdeke tette hozzá.

A Pannonplast hétfői rendkívüli közgyűlésén az alapkezelők által jelölt igazgatósági tagok kerültek többségbe a társaság igazgatóságában. A Karsai Holding kezdeményezésére összehívott rendkívüliközgyűlésen a tulajdonosok 63,5 százaléka jelent meg, akiknek 52,85 százaléka határozott Fehér Erzsébet, 51,28 százaléka Kerék Csaba, 59,58 százaléka Mészáros János visszahívása mellett.

A hattagú igazgatóság másik három tagja hivatalban maradt,köztük a vezérigazgatói posztot ellátó Illéssy János. Mellette még igazgatósági tag maradt az április végi éves rendes közgyűlésen a Budapest Alapkezelő javaslatára megválasztott Újlaki Gábor. Az igazgatóság tagja maradhatott még Pázmándi Gyula. Két új igazgatósági tagot választottak a CA Alapkezelőjavaslatára, a rendkívüli közgyűlésen megjelent tulajdonosok 52,85 százaléka szavazott igennel Zoltán Csaba, 51,71 százaléka pedig Molnár László megválasztására.

Zoltán Csaba, a NABI igazgatóságának volt, a Rába felügyelőbizottságának jelenlegi tagja, és Molnár László a GKI Gazdaságkutató ügyvezető igazgatója. A tulajdonosok többsége ugyanakkor nem választotta azigazgatóság tagjává a Karsai Holding jelöltjeit: Várhegyi Miklóst, és Heimann Zoltánt, a Bábolna volt vezérigazgatóját. A két új megválasztott igazgatósági taggal az igazgatóság eléria működőképességhez szükséges 5 fős létszámot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik