Belföld

Szándékosan visznek csődbe egy marosvásárhelyi gyárat?

admin
admin

2003. 11. 06. 11:06

Az erdélyi, marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinát Alternativa 2002 szakszervezete tiltakozik a vállalat többségi tulajdonosának időhúzási taktikája ellen, ami a kombináthoz tartozó, fényérzékeny anyagokat gyártó üzemben dolgozók tömeges elbocsátásához vezethet.

A szakszervezeti elnök szerint a török tulajdonos – nem tudni milyen érdekektől vezérelve – szándékosan viszi csődbe a román Fotógyárat. Ovidiu Natea prefektus bizakodó: a román Állami Vagyonkezelő Hatóság érdekelt a Fotógyár átvételében és újraprivatizálásában, de ehhez vagyonfelmérési elemzés szükséges. A fényérzékenyanyag-gyár sorsáról a prefektus tárgyal Bukarestben a hatóság képviselőivel.

Bár ezer személy felvonulására volt meg az engedély, a napokban csupán mintegy 100 fotógyári alkalmazott vonult transzparensekkel a prefektúra épülete elé, úgymond meghúzni a vészharangot az üzem egyre bizonytalanabbá váló sorsa miatt. „Tönkreteszik az egyetlen termelőegységet”, „Ki akarja a végünket és miért?”, „Az üzem bezárása évi 10 millió dollárjába kerül az egészségügynek, közpénzből”, „Életképesekké válhatunk” vagy „Ne szabotálják az egészségügyet!” – csupán néhány a táblákon levő feliratokból, a felvonulók pedig füttykoncerttel adtak hangsúlyt követeléseiknek.


Forrás: Eurocom Kft./Romániai Sajtófigyelő

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 28.
Erdei Zsolt világ- és Európa-bajnok ökölvívó Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó szobrának avatásán Budapesten, a Gesztenyés kertben 2017. március 28-án. A szobor Fekete Géza alkotása.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.