Belföld

Megveheti a Synergon az Atos Origint

A Gazdasági Versenyhivatal feltétel nélkül jóváhagyta azt a megállapodást, miáltal a Synergon Informatika Rt. tulajdonába kerülhet az Atos Origin Information Technology Kft. - áll a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Synergon Informatika Rt. 2003. október 30-án kézhez vette a Gazdasági Versenyhivatal feltétel nélküli jóváhagyását az Atos Origin International B.V. és a Synergon Informatika Rt. között üzletrész adásvétele tárgyában létrejött azon megállapodásra, amely alapján az Atos Origin Information Technology Kft. a Synergon tulajdonába kerül.

Akvizíció és nemzetközi partneri megállapodás

Az Atos Origin stratégiai döntése értelmében a közép-kelet európai térségben partnercégen keresztül kíván működni. A megállapodás értelmében a Synergon Informatika Rt. megvásárolta az Atos Origin teljes tulajdonú magyarországi leányvállalatát, az Atos Origin Information Technology Kft-t, továbbá a közép-kelet európai régióban a Synergon stratégiai partnerként fogja képviselni az Atos Origint.

A Synergon ezentúl az Atos Origin közép-kelet európai régióban működő ügyfelei számára informatikai megoldásokat, szolgáltatásokat és tanácsadást nyújt. Az együttműködési megállapodás Magyarország mellett Csehországra, Horvátországra, Szlovákiára és Szlovéniára terjed ki. A megállapodás alapján a közép-kelet-európai régión kívül az Atos Origin nyújt támogatást a Synergon ügyfeleinek.

Az Atos Origin Information Technology Kft.

Az Atos Origin egy nemzetközi információ technológiaszolgáltató cég. Tevékenységével megvalósítja ügyfelei üzleti elképzeléseit a konzultáció, rendszerintegráció és az informatikai rendszerüzemeltetés (amely magában foglalja az informatikai outsourcing-ot és az on-line szolgáltatásokat) alkalmazásán keresztül. A cég 2002 éves jövedelme 3,3 milliárd euró volt, 30.000 alkalmazottal a világ 30 országban van jelen. 2002 augusztusában megvásárolta a KPMG angol és holland leányvállalatát, amely most Atos KPMG néven működik. 2003 szeptemberében a SchlumbergerSema akvizíciójával egy 50 országra kiterjedő globális céget hoztak létre, amely előreláthatólag 2004 januárjától kezdi meg a működését 50.000 alkalmazottal és 5 milliárd euró éves bevétellel. A cég részvényeit a párizsi tőzsdén jegyzik.

A magyar leányvállalatot 1994-ben székesfehérvári központtal alapították. Itt 1995-ben, Budapesten pedig 1996-ban kezdődött meg a munka. A két iroda mellett on-site mérnökeik dolgoznak Győrben, Sopronban és Szombathelyen működő ügyfeleiknél. A leányvállalat 2002-ben 1.461.774 ezer forint árbevételt ért el, 69.676 ezer forint adózott eredménnyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik