Belföld

Államtitok, hogy lesz-e vádalku Rejtővel

"A vádalku ténye is államtitok, ezért nem kívánok arról nyilatkozni, hogy Rejtő E. Tibor kapcsán felmerült-e ez a kérdés" - olvasható a Népszavában Sódor István fővárosi főügyész kijelentése.

A fővárosi főügyész Rejtő E. Tibor, a K&H sikkasztással gyanúsított egykori vezetőjének rendőrségi fogdából ügyészségi intézkedésre büntetés-végrehajtási intézetbe történt átszállítása után megjelent írásokra reagálva tartott sajtótájékoztatót szerdán.

“A nyomozásról az ügyész rendelkezik, az ügyészt a nyomozó hatóságok tekintetében utasítási jog is megilleti. E törvényi rendelkezésekre figyelemmel az ügyészség jogszabályi előírásokon alapuló intézkedéseinek, illetve azok helyességének megkérdőjelezése az ügyészség számára elfogadhatatlan” – jelentette ki Sódor István, majd hozzátette, az ilyen jellegű megnyilvánulások súlyosan veszélyeztetik a bűnüldözés eredményességét, az igazságszolgáltatás pártatlanságába vetett közbizalmat.

A főügyész megerősítette azt a korábbi információt, miszerint Rejtő E. Tibort nem szállítják vissza a rendőrségi fogdába. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy készülőben van-e egy vádalku Rejtő E. Tiborral, mint mondta, államtitkot sértene, ha erről beszélne.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik