Belföld

Fidelitas-közlemény a tormás virsliről és a szocialista áldzsentrikről

Az alábbbiakban közöljük a Fidelitas kommünikéjét a söjtöri kormányebéddel kapcsolatosan.

“Kovács László, a november hatodikai Napkelte-adásban a kormány söjtöri étkezésével kapcsolatos botrány miatt szégyenérzését fejezte ki. Úgy látta, hogy mandulával töltött angolna, pácolt fogasfilé és fokhagymás, parajjal tekert harcsa leves, valamint magyaros erdeigomba-leves, kakukkfüves vadhúsgombóc helyett megfelelt volna két pár virsli mustárral-tormával és egy szelet barna kenyérrel?” – teszi fel a kérdést a Fidelitas.

“Mi úgy véljük, hogy a kormány, amely előszeretettel nevezi magát a nemzeti közép és a szociális érzékenység kormányának, valójában semmibe veszi az embereket. Nemcsak azzal, hogy a szigorúan exkluzív VIP-menü kizárólag a kormánytagoknak és vendégeiknek készült – senkinek nem jutott eszébe megvendégelni a söjtörieket, akikről az ünnep szól. Hanem azzal is, hogy Kovács László szocialista pártelnök cinizmussal és a szocializmus áldzsentrijei révén jól ismert módszerrel rögtön másban találta meg a hibát. Egyben biztosította népközeliségéről és már-már Kádár János-i puritánságáról is szavazóit. Az új nemzedéket képviselő Fidelitas nevében úgy véljük, hogy tiszta vizet kellene önteni a pohárba: Magyarország kormányának és vendégeinek természetesen jár az adófizetők pénzéből finanszírozott vendéglátás” – ismeri el a Fidelitas, amely ugyanakkor leszögezi:

“Képmutatónak, álságosnak és cinikusnak tartjuk azonban, hogy az a szocialista elit, amelynek tagjai olyan erőteljesen kérték számon a polgári kormány vörsi kihelyezett ülésének gulyáslevesének és almás rétesének költségeit, most rózsadombi luxusétteremből hozat magának ételeket több millió forint értékben. Szóvivője révén először még le is tagadja a tényeket. Magyarország ennél valóban többet érdemel” – zárul a közlemény, amelyet a szervezet országos elnöksége adott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik