Belföld

Megkapta engedélyeit az új fapados

A SkyEurope Airlines megszerezte a legfontosabb engedélyt, amely a Magyarországról való üzemeléshez szükséges.

A SkyEurope Airlines tájékoztat arról, hogy megkapta legfontosabb engedélyét,amely lehetővé teszi a légi üzemelés megkezdését. Az engedélyt a magyar Polgári Légiközlekedési Hatóság adta ki a SkyEurope Airlines Hungary Kft. számára.

A működési engedélyt, mely kezdetben 1 évig érvényes a Polgári Légiközlekedési Hatóság állította ki 2003 november 03-án.

SkyEurope Airlines új Boeing 737-500-as típusú repülőgépe az Egyesült Államokból, Phoenixből repült Ferihegy 1-re. A repülőgép 133 fős kapacitásával a londoni és a párizsi járatokat fogja üzemeltetni Budapestről.

“Időben vagyunk azzal, hogy a terveknek megfelelően, 2003 november 14-én megindítsuk első légi járatunkat Budapestről” – jelentette ki Christian Mandl, a SkyEurope Airlines vezérigazgatója. Ezt megünnepelendő, 1000 darab repülőjegyet értékesít a társaság 1Ft-os áron. Ez az egy forint egy útra szól és nem tartalmazza a repülőtéri illetékeket.

A SkyEurope Ferihegy 1-ről, a Budapest központjához közelebb eső repülőtérről fog üzemelni. A november 14-én induló londoni és párizsi járatok mellett, a SkyEurope 2003.december 15-én megkezdi napi közvetlen járatainak üzemeltetését Milánóba és Zürichbe. Az egyirányú repülőjegyek ára repülőtéri illeték nélkül ugyancsak 5990 forinttól kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik