Belföld

Közfelháborodás a belga bankok áremelése miatt

Közfelháborodást váltott ki Belgiumban a legnépszerűbb bank, a Fortis bejelentése, miszerint január elsejétől egész sor banki szolgáltatás árát megemeli. Újévtől például 6 eurócentet kell fizetnie annak, aki bankautomatából szeretne pénzhez jutni.

“Tisztességtelennek tartom az eljárást. Nem értem, hogyan lehet ilyen döntést hozni a pénzügyminisztérium beleegyezése nélkül, hiszen a rendelkezés 3-4 millió személyt érint” – nyilatkozta Francois Martou, a Keresztény Dolgozók Mozgalom elnöke. A Test Achat fogyasztóvédelmi szervezet szintén felháborodva fogadta a hírt, mondván: az intézkedés elsősorban a bank kispénzű ügyfeleit sújtja.

A banki díjszabások az alábbiak szerint módosulnak: banki átutalások esetén az eddigi 25 cent helyett 30 centet tartanak vissza, a csekkek használatakor 25 helyett 50 centet kell majd fizetni, bankkártya megnyitásáért 6,80 helyett 8,80 eurót, hitelkártya kiváltásáért 19,8 helyett 22 eurót, ugyanakkor az állandó éves díj 7,50 euró helyett 8,50 euró lesz.

A díjszabás módosítása csupán azokra az ügyfelekre nem terjed ki, akiknek a számlája évi átlagban 12500 eurós nettó bevételt hoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik