Belföld

Internetes vállalkozása van Kína leggazdagabb emberének

Egyetlen dollármilliárdosa van Kínának, William Ting Lej (Ding Lei), a NetEase internetportál és online játékszolgáltató főnöke.

Az amerikai Forbes magazin novemberi száma szerint a 32 éves William Ting Lej vagyona 1,076 milliárd dollárra rúg. Vállalati részvényeinek árai magasra szöktek az utóbbi két évben, ezzel függ össze elsősorban az üzletember roppant meggazdagodása – jelentette szerdán a francia AFP hírügynökség, az amerikai lap cikkét ismertetve.

Larry Zsung Csi-csien (Rong Zhijian), a Citic Pacific Group 61 éves vezetője áll a második helyen a kínai gazdagok sorrendjében, 934 millió dollárt kitevő vagyonával. A vezetése alatt működő, hongkongi központú cég főleg a biztosítási üzletágban érdekelt, de tulajdonában van a Cathay Pacific hongkongi légitársaság is. A harmadik helyezett Hszü Zsung-man (Xu Rongman), a sanghaji székhelyű Shimao Group feje, 800 millió dolláros magánvagyonnal.

A leggazdagabb kínaiak listáján az első nő a tizedik helyen bukkan fel. Az ingatlanüzletben tevékenykedő, 62 esztendős Csen Li-hua (Chen Lihua) vagyonát 361 millió dollárban adta meg a Forbes magazin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik