Belföld

Egymilliárdos beszerzések a Waberer’s csoportnál

Kihirdették a Waberer’s Csoport (a Hungarocamion és a Volán Tefu fúzióját követően kilakult holding) idei második targoncabeszerzésének tendereredményét, és a napokban fejeződik be a vállalat belföldi flottájának fiatalítási programja, amelyet néhány napja új informatikai irányító rendszer szolgál ki.

A beszerzések összértéke eléri az egymilliárd forintot. A Waberer’s Csoport az év hátralévő részében folytatja logisztikai kapacitásainak korszerűsítését és gyors ütemű bővítését.

A Waberer’s Csoport idei második targoncabeszerzésének tenderét ismét a BT-Hungary Kft. nyerte. A meghívásos pályázaton, amelyen Magyarország öt legnagyobb szállítója vehetett részt, a BT elektromos és gázüzemű homlokvillás, valamint palettaszállító targoncáit ítélte a legversenyképesebbnek a Waberer’s Csoport Logisztikai Igazgatósága. Az elnyert negyedmilliárd forint értékű megrendelés 1,5-2,5 tonna teherbírású elektromos, és 1,5-5 tonna teherbírású gázüzemű targoncákra, valamint palettaszállító eszközökre vonatkozik.

A napokban fejeződik be a Waberer’s Csoport belföldi flottájának fiatalítási programja, amelynek keretében 50 komplett szerelvényt cserélnek újabbakra. Ily módon a Volvo vontatókból álló kamionokkal a magyarországi áruszállításban résztvevő járművek átlagéletkora jelentősen csökkent.

Ugyancsak a belföldi flotta eredményességének javítása érdekében a héten kezdte meg működését a Logisztikai Igazgatóság új informatikai rendszere, amely integráltan kapcsolódik a Waberer’s Csoport egységes vállalatirányítási hálózatához. A kamionok GPS nyomon követését is lehetővé tevő informatikai eszközökhöz hamarosan járatoptimalizáló és -szervező rendszer kapcsolódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik