Belföld

Éhségsztrájkot szervzenek a Fejér megyei polgármesterek

admin
admin

2003. 11. 03. 14:10

Jövő hétfőn kezdi az éhségsztrájkot három Fejér megyei település polgármestere, ha nem történik előrelépés az önkormányzatok helyzetével kapcsolatban.

Sárbogárd, Mezőföld és Sárrész térsége, mely mintegy 67 ezer embernek ad otthont, tavaly a kormány második száznapos programjának meghirdetésekor a hátrányos helyzetű kistérségek felzárkóztatását célzó felhívásra állította össze programját, az úgynevezett kálózi programot.

Ebben kistérségenként három-négy olyan tervezet szerepel, amely hosszú távon megoldást jelentene az itt élők gondjaira. Ezeket a térségeket ugyanis a megye északi felétől óriási szakadék választja el: itt a legsúlyosabb a munkanélküliség, általános gond a szennyvízelvezetés hiánya, korszerűsítésre várnak az oktatási intézmények.

Jó néhány település hat-hét éve is pályázik céltámogatásokra, soha nem kaptak belőlük. A kálózi programot háromszor küldték el a kistérségek vezetői a miniszterelnöknek, országgyűlési képviselőknek és illetékes minisztériumoknak, központi segítséget kérve, de érdemi választ sehonnan nem kaptak.

Ezért döntött úgy, több mint 20 polgármester, párttól, hovatartozástól függetlenül, hogy a nyomásgyakorlás drasztikusabb módját választják, és éhségsztrájkba kezdenek, ha továbbra sem történik előrelépés.


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.