Belföld

Bajban az ingatlan-szövetkezetek

admin

2003. 10. 24. 09:53

Újabb ingatlanszövetkezetek mentek tönkre vagy kerültek a tönk szélére az utóbbi hetekben. A K-P-H-M és a Vertical-Invest botrányai után sokan gondolták úgy, saját szövetkezetük is becsődölhet. A pánik – önbeteljesítő jóslatként – működött: szabályos pénzkivételi roham indult meg több társaság ellen - írja a Népszabadság.

A Baumag három hete még arról számolt be, hogy tartalékai megfelelőek, bár elnöke már akkor elismerte, hogy kedvezőtlen folyamatok indultak meg. Az elnök most már rendkívüli erejű támadásról beszél, és közgyűlést kénytelenek összehívni.

Úgy tűnik, a kilábalás lehet sikeres is – tudósít a lap. A Duna Profit szövetkezet elnöke például már nem gyanúsított – a rendőrség tanúként hallgatta ki. A megmaradt tagság pedig újabb befektetésekre is hajlandó – ezzel befejezhetik a legnagyobb beruházást. A rosszul döntő befektetők azonban futhatnak a pénzük után: a Pannon-Uniónál egymilliárdnak veszett nyoma, a K-P-H-M-nél körülbelül ugyanennyinek, a Vertical Investnél pedig kétmilliárdosra becsülik a kárt.

Az idén alakult, közel ezer tagot számláló Pannon-Unió 2003 vezetője, Papp Gábor ellen a rendőrség nemrégiben elfogatóparancsot adott ki. Szeptember végén jelentkeztek az első olyan károsultak, akik visszakérték a szövetkezetnek adott pénzüket, ám azt nem kapták meg. Az irodák azóta bezártak.

A 2001-ben alakult Fundamentum XXI.-nél szeptemberben a tagok úgy határoztak, hogy befagyasztják a kifizetéseket, és feljelentik a korábbi vezetést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban el is rendelte a nyomozást hűtlen kezelés gyanújával.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.